ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ»

Την Δευτέρα 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της χειρουργικής πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ»,  η οποία ανακαινίστηκε με χρηματική δωρεά ύψους 4.800.000 ευρώ από το ζεύγος Αθανάσιος και Μαρίνα Μαρτίνου.  Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, περιτριγυρισμένος από ισχυρή αστυνομική συνοδεία και ειδικές δυνάμεις ΟΠΚΕ, ενώ εργαζόμενοι του νοσοκομείου τον περίμεναν στην είσοδο διαμαρτυρόμενοι για όλη την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας.

Οι εργαζόμενοι υποδέχτηκαν με μένος τον Υπουργό θέτοντας κέραιες ερωτήσεις  τις οποίες, σε καμία των περιπτώσεων, ο κ. Πλεύρης δεν είχε το σθένος και φυσικά το φιλότιμο να απαντήσει.

«Πώς αισθάνεστε που ήρθατε να εγκαινιάσετε χειρουργεία που δεν θα λειτουργήσουν γιατί δεν έχετε προσλάβει νοσηλευτές, βοηθούς και αναισθησιολόγους;»

Ήταν το πρώτο ερώτημα των εργαζομένων προς τον υπουργό.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του υπουργείου υγείας, ο υπουργός δήλωσε πως:  «. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4000 νοσηλευτών. Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.» Ας υπενθυμίσουμε στον Υπουργο Υγείας πως Χιλιάδες υγειονομικοί, βρίσκονται από τον Σεπτέμβριο σε αναστολή με εντολή του ιδίου.

Για μια ακόμη φορά είδαμε το πόσο ικανοί είναι να καπηλεύονται ιδιωτικές πρωτοβουλίες και δωρεές, να κόβουν κορδέλες και να γράφουν δελτία τύπου για το τι θα πρέπει να γίνει στον τομέα της υγείας.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο κάθε υπουργός υγείας συνεχίζει το καταστροφικό έργο που του άφησε ο προηγούμενος.

Στο ίδιο νοσοκομείο και από την ίδια θεσμική θέση πριν 8 χρόνια ακούσαμε τον κύριο Γεωργιάδη να λέει πως δεν υπάρχουν χρήματα λόγω κρατικής χρεωκοποίας, γι’ αυτό περικόπτουμε τα πάντα μαζί και τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αφορμή και των δυο υπουργών υγείας που επισκέφθηκαν στο θριάσειο νοσοκομείο ήταν η πρωτοβουλία δωρεάς ιδιωτών κι όχι το αποτέλεσμα που είχε κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης.

Η ανικανότητα διαχείρισης κι επίλυσης χρόνιων προβλημάτων στον τομέα της υγείας αποτυπώνετε και στις ελλείψεις υγειονομικού υλικού αλλά και την στελέχωση νευραλγικών θέσεων από επιστημονικό προσωπικό.

 Ο Πολίτης παρακολουθεί τα όσα λέγονται και γράφονται και διαπιστώνει ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *