Με Νέο προπονητή η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έδωσε δυο διεθνή φιλικά

Προπονητής της Εθνικής Ελλάδος είναι με κάθε επισημότητα ο Γκουστάβο Πογέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός υπέγραψε το συμβόλαιό του μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 με πρόβλεψη ανανέωσης έως το EURO 2024 αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το νέο ομοσπονδιακό μας εκλέκτορα.

Ο  Πογέτ με σπουδαία ποδοσφαιρική καριέρα σε Τσέλσι, Τότεναμ και Σαραγόσα, εργάστηκε ως προπονητής μέχρι τα τέλη Αυγούστου στην Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα της Χιλής, ενώ πέρασε για μεγάλο διάστημα από την  Μπράιτον και την  Σάντερλαντ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Ακόμα να σημειωθεί ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι γνώριμο για εκείνον αφού το 2015 διετέλεσε προπονητής της ΑΕΚ.

Με νίκη ξεκίνησε η Εθνική Ελλάδας στο ντεμπούτο του Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο για περίπου 60 λεπτά, η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 1-0 της Ρουμανίας σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στο 39′.

Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε με τους  Βλαχοδήμο, Ρότα, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τσιμίκα, Σιώπη, Μπουχαλάκη,  Λημνιό, Μάνταλο, Πέλκα και Γιακουμάκη.

Την δευτέρα 28 Μαρτίου Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο θετικό αποτελέσματα μετά τη νίκη επί της Ρουμανίας και ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο με 1-0 σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Ποντγκόριτσα.

Η Εθνική Ελλάδας δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και πέταξε κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει μία απειλητική φάση. Στο δεύτερο μέρος, η γαλανόλευκη έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Γιακουμάκη και Πέλκα στις καθυστερήσεις, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει το γκολ του Όσμαγιτς στο 59′.

Κορυφαίος της γαλανόλευκης ήταν ο τερματοφύλακας της ομάδας, Οδυσσέας Βλαχοδήμος,

Ο Γουστάβο Πογέτ ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές συγκριτικά με τον αγώνα στο Βουκουρέστι, καθώς οι Λύρατζης, Μπακασέτας, Παυλίδης και Δουβίκας έπαιξαν στην αρχική ενδεκάδα αντί των Ρότα, Μάνταλου, Γιακουμάκη και Λημνιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *