Παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη των έργων κατασκευής της νέας Εθνικής Οδού Πάτρας – Πύργου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπουλάει σε ιδιώτες άλλο ένα κομμάτι εθνικής περιουσίας.
Πρόκειται για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρας- Πύργου.

Ο  Πρωθυπουργός φαίνεται να εκτελεί στο ακέραιο  την προεκλογική του δέσμευσή ότι ΘΑ Αναλάβει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΑ Πουλήσει ΤΗΝ ΧΩΡΑ.
Η αρχική σύμβαση με την Ολυμπία Οδός Α.Ε., υπογράφτηκε τον Δεκέμβριο του 2021 ενώ η έναρξη της εκτέλεσης των  εργασιών κηρύχτηκε  επίσημα την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2022  με προσωπική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να επισφραγίσει και αυτό το ξεπούλημα Εθνικής Περιουσίας του Ελληνικού Έθνους με αποικιακούς όρους.  

Τους ίδιους όρους ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από τα μνημόνια μέχρι και σήμερα για να παραδώσουν το Εθνικό Οδικό Δίκτυο σε εταιρείες όπως η Ολυμπία Οδός Α.Ε., Εγνατία Α.Ε., Μορέας Α.Ε., Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε., και η γνωστή σε όλους Αττική Οδός.
Το μήκος της νέας Εθνικής Οδού Πάτρας- Πύργου φτάνει τα 74,8 χλμ, ενώ το κόστος θα αγγίξει τα 331 εκατομμύρια ευρώ με την Ολυμπία Οδός Α.Ε. να συμμετέχει με 116 εκατομμύρια όπου τα 106 προέρχονται από τραπεζικό δανεισμό και μόλις 10 εκατομμύρια δικά της.                                        

Συγκεκριμένα  με 24% Φ.Π.Α. που αποτελεί τον μεγαλύτερο συντελεστή μεταξύ των κρατών μελών, το ¼ του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της Ελλάδος τροφοδοτεί κάθε χρόνο τα ταμεία της ΕΥΡΩΠΗΣ.
Αν δεχτούμε ως αληθή τα ποσά του Α.Ε.Π. που ανακοινώνει κάθε χρόνο το υπουργείο οικονομικών  τότε καταβάλουμε από 40 – 45 δισεκατομμύρια τον χρόνο, δηλαδή κάθε τέσσερα χρόνια παραδίδουμε ένα ολόκληρο ΑΕΠ περίπου 160 – 180 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε. η οποία τελικά επιστρέφει ψίχουλα μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων Αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Επιπλέον η κυβέρνηση όχι μόνο παραχώρησε την εκμετάλλευση και τα έσοδα από την νέα Εθνική Οδό Πάτρας-Πύργου στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. για τα επόμενα 26 χρόνια,  αλλά την χρηματοδοτεί και με 216 εκατομμύρια 628 χιλιάδες 994,93 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *