Γ. Οικονόμου: Σύντομα, νέα μέτρα στήριξης τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ

Την απροκάλυπτη οικονομική ενίσχυση για την στήριξη των τοπικών και περιφερειακών Μ.Μ.Ε για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με το πρόβλημα προμήθειας δημοσιογραφικού χάρτου, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και τα μέτρα στήριξης των τοπικών και περιφερειακών εφημερίδων.

«Όπως υπήρξε γενναία στήριξη των Μέσων Ενημέρωσης για να ξεπεράσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία, έτσι και τώρα θα τα στηρίξουμε για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και να συνεχίσουν να λειτουργούν και να υπάρχει πολυφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε:
«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση στηρίζει με οριζόντια μέτρα τα Μέσα Ενημέρωσης -κυρίως της επαρχίας- που είναι ο θεμελιώδης λίθος της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών και της πολυφωνίας. Βεβαίως θα συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε και να τα ενισχύουμε για να επιλύσουν τα προβλήματα τους, όπως είναι και το ζήτημα του χαρτιού. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε εντοπίσει πρόβλημα έλλειψης χαρτιού αλλά δεν σημαίνει ότι αν δημιουργηθεί δεν θα το αντιμετωπίσουμε». Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, οδηγός και πυλώνας για το πώς θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα είναι τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid, όπως η δυνατότητα παρεκκλίσεων και διευκόλυνση, των εντύπων που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο, στην  χρηματοδότηση και στη δανειοδότηση, η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των δημοσιογράφων, αλλά και του έντυπου τύπου μέσα από τα ΕΛΤΑ και η δυνατότητα να βγάζουν λιγότερα τεύχη για το διάστημα της κρίσης.

Όπως γνωρίζουμε το κάθε Μ.Μ.Ε που αναγνωρίζει και επιθυμεί να έχει την αποκλειστικότητα της πρώτης είδησης, αναλαμβάνει μέσω οικονομικών χορηγιών την αποστολή πολεμικού συντάκτη καθώς επίσης την διαβίωσή του και την παραμονή του στην χώρα όπου διεξάγεται ο πόλεμος. Όλες οι πολεμικές ανταποκρίσεις πληρώνονται αδρά από χορηγίες εταιριών και φυσικά τα κέρδη είναι πολλαπλάσια σε σχέση με απλές ανταποκρίσεις. Όπως ακριβώς τα οφέλη, τα κέρδη και τα συμφέροντα είναι τεράστια σε έναν πόλεμο, έτσι ακριβώς για ένα Μ.Μ.Ε τα κέρδη θα πρέπει να είναι ανάλογα για να διαμοιράσει την είδηση και να ενημερώσει την κοινή γνώμη, ανάλογα με το όφελος της πλευράς που επιλέγουν να προβληθεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που στηρίζονται οικονομικά τα Μ.Μ.Ε ενός κράτους, που δεν μετέχει σε κάποιο πόλεμο,για έναν πόλεμο που διεξάγεται σε άλλο κράτος.
Ας πάρουμε παράδειγμα πρόσφατους πολέμους όπως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί με κάθε ευφάνταστο τρόπο να αντλήσει χρήματα από τα ταμεία των Ελλήνων για να εξαγοράζει και διοικεί τα Μ.Μ.Ε. και κατ’ επέκταση την κοινή γνώμη των Ελλήνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *