ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ ΚΚΕ

Το ΚΚΕ σχολιάζοντας τις γαλλικές εκλογές ανέφερε, ότι η κυβερνητική πολιτική του Μακρόν επικαλείται την δημοκρατία, μειώνει τα δικαιώματα του γαλλικού λαού και ρίχνει «νερό στον μύλο» της ακροδεξιάς και της αντιδραστικότητας.

Ακόμα στο σχόλιο του ΚΚΕ σημειώθηκε ότι:

«Το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις»

Το ΚΚΕ συνεχίζει ακόμα και στις μέρες μας να ακολουθεί την γνωστή ξύλινη  πολιτική που διαχρονικά το χαρακτηρίζει προτρέποντας σε ανατροπές πολιτικών συστημάτων χωρίς όμως να αποτυπώνει ποια μπορεί να είναι η επόμενη μέρα για τους πολίτες μετά την απροσδιόριστη ανατροπή.

Το Κουμμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έχει κτίσει την κομματική του γραμμή μόνο σχολιάζοντας κυβερνήσεις, καλώντας τους κοινωνικά και ταξικά αδύναμους,  κατά προτίμηση εργάτες αλλά απέφευγε να αναλάβει τη διοίκηση της χώρας αν και είχε τις ευκαιρίες

Μπορεί όμως το ΚΚΕ να μην κυβέρνησε αλλά η ιδεολογία του που βασίζεται στο κουμμουνιστικό μανιφέστο του Μαρξ και Ενγκελς  και αναφέρεται σε Επιβολή   γερής προοδευτικής  φορολογίας , περιορισμό και κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας,  εφαρμόζεται κατά γράμμα από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Και ενώ το ΚΚΕ 48 χρόνια παλεύει για τα δικαιώματα του εργάτη σήμερα οι εργάτες ζουν με μισθούς κάτω από το όριο διαβίωσης, με εργατικά δικαιώματα  και ωράρια εργασίας που μας παραπέμπουν σε σκλαβιά αλλά και με ένα εργατικό δίκαιο που δεν έχει πουθενά δικαιοσύνη.

Παράδοξο είναι  ότι εκατοντάδες πολιτικοί που δρουν ή έδρασαν σε όλους τους κομματικούς μηχανισμούς της χώρας ξεκίνησαν την καριέρα τους από την ΚΝΕ την νεολαία του ΚΚΕ, την Πανσπουδαστική (ΠΣΚ) που αφορά το ΚΚΕ των φοιτητών, αλλά και το ίδιο το κεντρικό συμβούλιο του κόμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *