Η ρήτρα αναπροσαρμογής παραμένει εξασφαλίζοντας τα Golden Boys της ΔΕΗ

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει το «πάγωμα» της ρήτρας αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Αυγούστου 2022 έως την 1η Ιουλίου 2023.
Με αυτήν την διάταξη που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την απλούστευση της αδειοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ο απροκάλυπτος χλευασμός της ς κυβέρνησης έναντι των Ελλήνων πολιτών .
Οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί θα εξακολουθήσουν να υφίστανται , εφόσον η περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται αλλά πλέον θα ενσωματώνεται στην ενιαία χρέωση των λογαριασμών.
Η ρύθμιση για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής προβλέπει ότι οι προμηθευτές θα ανακοινώνουν ως το τέλος κάθε μήνα τα τιμολόγια του ρεύματος που θα ισχύουν τον μεθεπόμενο μήνα.
Για την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης η ανακοίνωση των τιμολογίων θα γίνει ως τις 10 Ιουλίου. Η ρήτρα θα εφαρμοσθεί και θα αναγράφεται ξεχωριστά στους λογαριασμούς για τις καταναλώσεις μέχρι την 1η Αυγούστου. Το επόμενο διάστημα θα αναγράφεται στους λογαριασμούς η ενιαία χρέωση και η επιδότηση που θα συνεχίσει να παρέχει το κράτος στους λογαριασμούς από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης.

Τελικά η ρήτρα αναπροσαρμογής παραμένει συγκαλυμμένα για τους πολίτες αλλά την ίδια στιγμή τα δώρα της ΔΕΗ στον Στάσση και στα GOLDEN BOYS εξακολουθούν να πέφτουν βροχή..
Δηλαδή συνεχίζεται το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών της ΔΕΗ από την ΔΕΗ, με χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες, προκειμένου να τις χαρίσει στα διευθυντικά στελέχη.
Το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών στα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ ύψους 16 εκ ευρώ ψήφιστηκε στην γενική συνέλευση της ΔΕΗ το 2021 με το Ελληνικό δημόσιο να έχει στην κατοχή του τότε το 51% των μετοχών.
Μέχρι σήμερα έχουν αγοραστεί μετοχές αξίας 7 εκ ευρώ για να χαριστούν στον Στάσση και στα άλλα μεγαλοστελέχη της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε τον Μάιο του 2022 ότι το πρόγραμμα επιβράβευσης εξόντωσης των Ελλήνων θα διακοπεί.

Στις 14 Ιουνίου 2022 η ΔΕΗ προχώρησε σε νέα αγορά 145.000 μετοχών αξίας 816.000 ευρώ διαψεύδοντας τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πάγωμα του προγράμματος δωρεάν διανομής μετοχών ως επιβράβευση στα στελέχη της.

Τα γεγονότα όμως διαψεύδουν τις δηλώσεις και αποκαλύπτουν την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το 2025 και θα κοστίσει στους Έλληνες 16 εκ ευρω.
Ο λόγος επιβράβευσης των στελεχών με την διάθεση δωρεάν μετοχών είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που από 51% που βρισκόταν στην κατοχή του δημοσίου έφτασε σήμερα να είναι 34%, και τα υπερκέρδη της εταιρείας που ενώ δεν αύξησε το μερίδιο της στην αγορά ενέργειας, εισέπραξε από την ρήτρα αναπροσαρμογής σύμφωνα με το πόρισμα της ΡΑΕ 730 εκ. ευρώ, πτωχεύοντας χιλιάδες οικογένειες και επιχειρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *