Nεα φωτιά στη Εύβοια, σε απόγνωση οι κάτοικοι της

Άσχημες μνήμες ξύπνησαν για τους κατοίκους της Εύβοιας το Σάββατο 18 Ιουνίου καθόσον νέα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Γάια Εύβοιας απειλώντας τους κατοίκους του χωριού Κρεμαστός.
Σχεδόν ένα χρόνο πριν η ακραίων διαστάσεων πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη βόρεια Εύβοια έκαψε περισσότερα από 520.000 γης και κατέστρεψε σπίτια, καλλιέργειες και υποδομές .
Ένα χρόνο μετά η περιοχή βρίσκεται από την απειλή της πλήρους ερημοποίησης εφόσον οι αποζημιώσεις ήταν πενιχρές και κανένα έργο αποκατάστασης δεν έχει γίνει σε ολόκληρη την περιοχή παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες .
Η κρατική αδιαφορία είναι αυτή που τρομάζει τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται από την μια στιγμή στην άλλη, μένοντας αβοήθητοι μπροστά στην πλήρη καταστροφή και αυτή τη στιγμή απειλούνται ξανά.
Η οικολογική ζημιά είναι ανυπολόγιστη ενώ και το οικονομικό πλήγμα ανεπανόρθωτο καθώς τουρισμός και αγροκαλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Το κώδωνα κρούουν οι κάτοικοι της περιοχής για το ζοφερό μέλλον του τόπου τους με τους πολίτες να δηλωνουν την αγανακτηση τους καθώς αισθάνονται εντελώς εγκαταλελειμμένοι από το κράτος :

«Εμείς σαν ρητινοκαλλιεργητές πλέον καταστραφήκαμε για τα επόμενα 30 χρόνια δεν θα μπορούμε να εργαστούμε στην περιοχή. Να ‘χεις 10.500 ένσημα, να έχεις φτύσει αίμα και να σου δώσει η Πολιτεία 390 ευρώ σύνταξη, νομίζω ότι υποτιμάνε τη νοημοσύνη μας» «Ο κ. Μητσοτάκης είναι αγρότης, εμείς δεν είμαστε…».

Πράγματι ο πρωθυπουργός το 2020 και το 2021 ενισχύθηκε οικονομικά με ποσό περίπου 8.500 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει το 2019 αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για ελαιόδεντρα που είχαν υποστεί ζημιές από πλημμύρες.
Φαίνεται πως ο πρωθυπουργός τα έχει περισσότερη ανάγκη από τους πυροπαθείς της Εύβοιας . Άλλωστε έχει να ξεχρεώσει το κόμμα του, τον Κήρυκα Χανίων, την οφσορ και τα αδήλωτα ακίνητα…
Γεγονός που αποδεικνύει πως η Κοινωνική Πολιτική στην Ελλάδα μένει μόνο στα λόγια όσον αφορά τους Έλληνες πολίτες αλλά ανταμείβει γερά τα στελέχη των κυβερνητικών μηχανισμών και των προσκείμενων φίλων τους .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *