Για τα «μάτια του κόσμου» έγινε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους αντιπροσώπους των ΗΠΑ

Στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδος Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κινήθηκε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α. με την παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Τα Θέματα που συζητήθηκαν κατά την συνάντηση ήταν : Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, της νοτιονατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, καθώς και τη στάση που κράτησε το ΝΑΤΟ απέναντι στην Τουρκία, στη σύνοδο κορυφής στη Μαδρίτη.

Οι δύο πλευρές εξέτασαν για πολλοστή φορά την προοπτική αναβάθμισης των διμερών σχέσεων, με την «ανανέωση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, η οποία, μεταξύ άλλων, αναδεικνύει την στρατηγική σημασία της Αλεξανδρούπολης» και παραδίδει γη και ύδωρ στην Αμερική  να πρωτοστατεί στην συνομιλία.

Στα πλαίσια της συζήτησης   ο πρωθυπουργός έσπευσε για άλλη μία φορά να διαβεβαιώσει τις ΗΠΑ  για την υποτακτικότητα της  Ελλάδας στις βλέψεις τους λέγοντας πως η χώρα μας  είναι «αξιόπιστος» και «σταθερός» εταίρος τους στην ευρύτερη περιοχή.

Η συνάντηση έγινε υπό την σκιά της μεγαλύτερης ύφεσης που έχει δει η παγκόσμια οικονομία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μέχρι σήμερα, με τον πρωθυπουργεύοντα να έχει φέρει με τις αποφάσεις του την Ελλάδα σε μια από τις  χειρότερες  περιόδους στην ιστορία τόσο  οικονομικά, ενεργειακά όσο και πολιτικά.

Απεγνωσμένα προσπαθούσε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βρει τρόπο να αντιστρέψει την εικόνα του δηλώνοντας ψευδώς  ότι, «η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της τα χρόνια της κρίσης»  και επισήμανε   τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα ως επενδυτικός προορισμός και διαμετακομιστικός κόμβος με έμφαση στην ενέργεια, στις μεταφορές, στη ναυτιλία και στον τουρισμό, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεσιτεία του επί της Εθνικής Περιουσίας.

Όμως τα αποτελέσματα των χειρισμών της κυβέρνησης, κυρίως  μετά την θέση ουραγού που πήρε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, αποδεχόμενη τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποδεικνύουν  την τραγική ελληνική  οικονομική πραγματικότητα.

Η Ελλάδα εκτός όλων των άλλων  έχει να αντιμετωπίσει πληθωρισμό 12,1%, αύξηση 117,7% στο φυσικό αέριο, 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα, 65,1% στο πετρέλαιο θέρμανσης, 45,6% στα καύσιμα, τις απειλές επί Ελληνικού εδάφους από την Τουρκία και την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου. Όλα αυτά όμως τα γνωρίζουν σίγουρα οι αντιπρόσωποι της αμερικανικής αποστολής γεγονός που δείχνει πως η συνάντηση τους με τον έλληνα πρωθυπουργό έγινε μόνο για τα «μάτια του κόσμου» με τον τελευταίο να αποβλέπει μόνο  στο προσωπικό και κομματικό του όφελος .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *