Δύο μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18

Ο Γιώργος Παπαναστασίου χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην σφυροβολία στο 3ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ.

Ο νεαρός αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με βολή στα 77,37μ. στην έκτη του προσπάθεια και ολοκλήρωσε απόλυτα επιτυχημένα την παρουσία του στη διοργάνωση ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κύπριος, Ιωσήφ Κεσίδης με 78,92μ.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο που φέρνει στην χώρα μας για την  σεζόν ο Παπαναστασίου, αφού ήταν ασημένιος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας

Ο ελληνικός εθνικός ύμνος, όμως,  ακούστηκε στην Ιερουσαλήμ την Πέμπτη 7 Ιουλίου όπου  η Ηλιάνα Τριανταφύλλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άλμα επί κοντώ, στην κατηγορία παίδων – κορασίδων. Η Ηλιάνα  βρέθηκε στον αέρα με το κοντάρι της, σημειώνοντας άλμα 4,05 μέτρα κερδίζοντας  το χρυσό μετάλλιο.

Να σημειωθεί πως με τις δύο αυτές νίκες των εφήβων αθλητών μας η Ελλάδα κατέλαβε την 16η θέση στον πίνακα των μεταλλίων και έφτασε στα έντεκα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης, πάρα τις αντιξοότητες  και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες αθλητές .άλλωστε τα λόγια του πατερά της χρυσής κορασίδας τα ομολόγουν όλα :

«Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς, ταλαιπωρίας, τα πήγαινε-έλα από την Κερκίνη στις Σέρρες για να κάνει προπονήσεις και φτάσαμε στο ποθητό. Δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Τον πρώτο χρόνο ερχόμασταν Σέρρες τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά όσο ανέβαινε επίπεδο ερχόμασταν κι έξι φορές. Κάθε εβδομάδα έκανα 700 χιλιόμετρα με όλες τις καιρικές συνθήκες. Στερηθήκαμε πολλά για να φτάσει η Ηλιάνα εδώ, αλήθεια έχω “ματώσει”, αλλά η γλύκα ήρθε στο τέλος. Το καλό έρχεται και τα ξεχνάς όλα σε μια στιγμή»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *