ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ,ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙ  ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Προεκλογική φιέστα της ΝΔ με τον υπουργό ανάπτυξης Σπύρο Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει τα αποκαλυπτήρια αναμνηστικής στήλης ιδιωτών χορηγών και ξένων ιδρυμάτων απέναντι από το Δημοτικό Μέγαρο  της Αρχαίας Ολυμπίας έλαβε χώρα στις 12 Ιουλίου 2022 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για το έργο «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας».

Η εκδήλωση αφορούσε την δωρεά των 135.000 νέων δενδρυλλίων κορωνέικης ελιάς προς τους καλλιεργητές των περιοχών γύρω από την Αρχαία Ολυμπία, που υπέστησαν ανυπολόγιστες καταστροφές από την πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού.

Αντι η κυβέρνηση της ΝΔ να απολογείται για τις προκλητικά καταστροφικές φονικές πυρκαγιές που άφησε να εξελιχτούν το καλοκαίρι του 2021 σε όλη την Ελλάδα, μέσα από ένα ανύπαρκτο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας που έδινε μόνο εντολές εκκένωσης των περιοχών που καίγονταν ανεξέλεγκτες όπως και η περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας και ενώ μέχρι σήμερα δεν έχουν αποκατασταθεί οι πληγέντες έλληνες πολίτες, «φυτεύει» αναμνηστικές στήλες για  αμερικανούς ιδιώτες και ιδρύματα, ευγνωμονώντας τους μάλιστα για την δωρεά δενδρυλλίων ελιάς που αγοράστηκαν από ελληνικά φυτώρια προς τους κατεστραμμένους αγρότες της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ με πρωτοστάτη τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη έσπευσαν να εξάρουν  τις  ιδιωτικές  πρωτοβουλίες όπως  του ελληνοαμερικανικού επιμελητήριου, του αμερικανικού  ιδρύματος  «Arete Fund» και της ΜΚΟ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»,  στις οποίες ο ίδιος μάλιστα ζήτησε να μεσολαβήσουν  αντί να αξιοποιήσει τον τεράστιο πλούτο των ίδιων των δημοτών ελλήνων που προβλέπεται να αντλούν οι δήμοι και το κράτος από την Ε.Ε. και τα Παγκόσμια Ταμία  προκειμένου να αποκαταστήσουν φυσικές καταστροφές.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να διαφημίσουν  ιδιώτες, ΜΚΟ, ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ. Δηλώνουν έτσι ότι ένα ολόκληρο κράτος όπως το ελληνικό με όλο τον οικονομικό μηχανισμό και την δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση  δεν κατάφεραν  να αποκαταστήσουν τις ζημίες των πυρκαγιών και τους πληγέντες και περίμεναν τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννο Γραμματίδη να το αναλάβει προσωπικά τόσο την ανεύρεση οσο και την διανομή των δενδρυλλίων.

 Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ: ( «Ανέλαβα αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για τρεις βασικού λόγους: Πρώτον, γιατί αισθάνθηκα την ανάγκη να βοηθήσω, όσο μπορούσα, τους καλλιεργητές ελιάς στις περιοχές που υπέστησαν καταστροφή και έχασαν το εισόδημα τους για τα επόμενα 5 τουλάχιστον χρόνια. Δεύτερον, γιατί πίστεψα ότι με τον τρόπο αυτό βοηθώ στην αποκατάσταση μέρους της περιβαλλοντικής ζημιάς, που υπέστη η περιοχή. Τρίτον, γιατί αισθάνθηκα τη στοιχειώδη υποχρέωση ως πολίτη αυτής της χώρας να συμβάλλω τόσο στην ενίσχυση της εμβληματικής σημασίας της Αρχαίας Ολυμπίας, αυτού του απαράμιλλου κάλους και πολιτιστικής αξίας,  παγκόσμιου μνημείου όσο και στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής της Ηλείας. Μίας περιοχής που διαχρονικά παραμένει παραμελημένη αν και θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα μας, λόγω και της μεγάλης πολιτιστικής της παράδοσης. Συνεργεία μας όργωσαν όλη τη χώρα για την ανεύρεση φυτωρίων με κατάλληλα δενδρύλλια που αγοράσαμε και μεταφέραμε στην περιοχή, όπου τα διανείμαμε στους πληγέντες καλλιεργητές με βάση τις καταστάσεις του ΕΛΓΑ… Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν καλύψαμε το σύνολο της ζημιάς, αλλά ένα σημαντικό μέρος της. Μακάρι να είχαμε τα μέσα να κάνουμε περισσότερα. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να τονίσω ότι η διανομή έγινε με κριτήρια ισότητας, δικαιοσύνης και κοινωνικής ισορροπίας».

Ο  δε, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος έφτασε στο σημείο να υποκλίνεται ως δούλος στα αμερικανικά ιδρύματα που τους «δώρισαν» δενδρύλλια ελιάς από την ίδια την Ελλάδα και τα ελληνικά φυτώρια λέγοντας  «δεν μπορούμε παρά να υποκλιθούμε βαθύτατα μπροστά στο μεγαλείο της αλληλεγγύης και της αγάπης όλων όσοι βοήθησαν να ξαναφυτέψουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας… Είμαστε ευγνώμονες προς το Ίδρυμα ARETE και το ζεύγος Steve & Dianne de Laet, προς τον κ. Γιάννο Γραμματίδη, “ψυχή” του εγχειρήματος, προς τους χορηγούς…».

 Να σημειώσουμε ότι το Ίδρυμα ARETE FUND – TAMEIO ARETE είναι ένα αμερικανικό ίδρυμα ΜΚΟ που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα ως Μυκηναϊκό Ίδρυμα  με έδρα στο Dickinson College στο Carlisle το οποίο εμπλέκεται σε αρχαιολογικές ανασκαφές σε όλη την Ελλάδα έχοντας καταλάβει γη των Μυκηνών στον νομό Αργολίδας από το 1967. Επίσης το ARETE FUND εκτελεί πολλά προτζεκτ που αφορούν την ένταξη όσων εισβάλουν στην Ελλάδα ως μετανάστες με προγράμματα όπως το «ΜΟΝΟΠΑΤΙ» έμπνευσης του σημερινού πρέσβη του Αφγανιστάν στην Ελλάδα… ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοινωφελείς ΜΚΟ όπως η ΜΚΟ «Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού»  της συζύγου του τέκτονα της Μεγάλης Στοας της Ελλάδος και δημοσιογράφου Αλέκου Λιδωρίκη, Ζωζώς Λιδωρικη που συμμετείχε στην εν λογω εκδήλωση «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας»…

Αυτές είναι μερικές από τις πληροφορίες που θα πρέπει να θυμούνται οι έλληνες που αντικρίζουν την αναμνηστική στήλη που φύτεψαν στην Αρχαία Ολυμπία ιδιώτες  που καπηλεύονται τους Έλληνες και την Ελλάδα.

One thought on “ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ,ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΑΝΑΘΕΤΕΙ  ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *