200.000 ευρώ στοιχίζει για την Ελληνική Δικαιοσύνη η ανθρώπινη ζωή

Για θάνατο ανήλικης λόγω του καθιερωμένου υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς με το σκεύασμα MMR-II, το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 200.000 ευρώ σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου

δικαιώνοντας ως ένα μέρος την μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού, η οποία με την   αγωγή της πρόβαλε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, στον οποίο υπεβλήθη η κόρη της με το γνωστό εμβόλιο MMR που προστατεύει από τις παιδικές ασθένειες της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς δεν την προστάτευσε, αλλά οδήγησε αρχικά στη νόσησή της από ιλαρά, η οποία ραγδαία και ταχύτατα επεπλάκη με την ανίατη πάθηση της σκληρυντικής πανεγκεφαλίτιδας, η οποία, τελικώς, όπως κατόπιν έγινε γνωστό ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, επέφερε τον θάνατό της, στις 23.9.2010.

το δικαστήριο αναγνωρίστηκε ότι η βλάβη που επήλθε στην υγεία της ανήλικης είναι «υπέρμετρη» και «με ευθύνη του δημοσίου» και επιδίκασε αποζημίωση κατ’ άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος.

Βέβαια , μπορεί η αποζημίωση αυτή να είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, εφόσον είναι η πρώτη που αναγνωρίζει ευθύνη του ελληνικού δημοσίου για τις παρενέργειες από εμβολιασμό, οι οποίες μάλιστα οδήγησαν στον θάνατο ένα ανήλικο παιδί, όμως δεν δύναται να επανορθώσει την  τετελεσμένη πράξη.

ερωτήματα δημιουργούνται με την απόφαση αυτή. Με 200.000 ευρώ θα επιστρέψει η ζωή που χάθηκε ή το ποσό αυτό θα αποτελέσει  τη δύναμη ώστε να καταργηθούν τα υποχρεωτικά εμβόλια που επιβάλλονται σε  χιλιάδες  παιδιά μόνο και μόνο για να μπορούν να φοιτούν  στα ελληνικά σχολεία , ανεξαρτήτως των παρενεργειών που φέρουν.

Μάλλον για την ελληνική δικαιοσύνη η ανθρώπινη ζωή αποτιμάται στα 200.000 ευρώ, άλλωστε το ποσό αυτό έχει επιδικαστεί και σε άλλες περιπτώσεις όπου προκλήθηκαν θάνατοι συνανθρώπων μας από ευθύνη του Ελληνικού δημοσίου . Όπως στην περίπτωση της 26χρονης Αικατερίνης Ζώγαλη, που έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης  στην Κορινθία  από πυρά κακοποιών, αλλα και στην σε οικογένεια 33χρονου που πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο πριν λίγους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *