ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ  ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ

Οι  εκκλήσεις  προς το Κίεβο και την Μόσχα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για συνεργασία υπέρ των ανθρώπων που διαφεύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους αλλά και η απαίτηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για παροχή  οικονομικής βοήθειας ύψους 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξει τη δράση αυτή, φαντάζουν σαν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα μέσα που διαθέτει  αλλά και τον σκοπό που ορίστηκε να επιτελεί.

Ο Ο.Η.Ε. αν και δημιουργήθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με στόχο την αποτροπή μελλοντικών πολέμων και ενώ κατέχει ισχυρά  χρηματοδοτικά μέσα, αφού μέσα στους κόλπους του ανήκει ο όμιλος της παγκόσμιας τράπεζας έχει  επιδείξει αναποτελεσματικότητα στις κρίσεις και αδυναμία να εφαρμόσει ακόμα και τις ίδιες τις αποφάσεις του.

Οι  πόλεμοι του Βιετνάμ , οι πολεμικές συρράξεις στην Μέση Ανατολή,  στη Βόσνια , στην Σερβία , στην Συρία , στο  Αφγανιστάν αλλά και το Ελληνικό παράδειγμα, αυτό της Κύπρου αποτελούν μερικές τρανταχτές αποδείξεις της αποτυχίας του ΟΗΕ  και των οργάνων του να εκπληρώσουν  τον ρόλο τους που είναι να αποτρέπουν και να βάζουν  τέλος στις συγκρούσεις, να ενώνουν  τα κράτη , να βρίσκουν λύσεις και να σώζουν  ζωές…

Όλος  ο πλανήτης αιματοκυλίζεται καθημερινά από  πολέμους γεγονός που  δημιουργεί  αμφιβολίες για το αν ο Ο.Η.Ε. εκτελεί πραγματικά τον κύριο σκοπό του, αυτόν του  παγκόσμιου ειρηνοποιού. 

One thought on “ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ  ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *