ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Για ακόμα μια φορά η εξαρτημένη  δικαιοσύνη,  προσπαθεί να ξεπλύνει την ανικανότητα και τις εγκληματικές πράξεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων και πολιτικών αρχόντων.

Τέσσερα χρόνια κοντεύουν να συμπληρωθούν  από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 103 συνανθρώπους μας και προκάλεσε ανυπολόγιστες υλικές ζημιές  αλλά η αποτίμηση  των υπευθύνων έχει καταντήσει μπαλάκι στα χέρια της δικαιοσύνης.

Από την μια οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με βούλευμά τους αποφαίνονται ποιοι από τους κατηγορούμενους θα καθίσουν στο εδώλιο και για ποιες κατηγορίες θα δικαστούν.

Από την άλλη ο εισαγγελέας εφετών με σχετική έκθεση,  φαίνεται να μην συμφωνεί σε πολλά σημεία με το εν λόγω βούλευμα και πλέον  η οριστική απόφαση αναμένεται να δοθεί  από το συμβούλιο των εφετών.

Τα νομικά τερτίπια και η εσκεμμένη εγκληματική κωλυσιεργία της διορισμένης ελληνικής δικαιοσύνης, έρχονται ξανά στο φως σε μια πολυαναμενόμενη δίκη.

Τέσσερα χρόνια και ακόμα δεν είναι δυνατό να κατονομαστούν  οι υπεύθυνοι στο Μάτι καθώς και ο βαθμός υπαιτιότητας τους.

Δεν είναι τυχαίο, γιατί άλλωστε τύχη δεν υπάρχει, πως ακόμα και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιούλιο του 2021,  καταδεικνύει τα τρωτά σημεία των ελληνικών δικαστηρίων,  όπως  διαδικασίες διορισμού στις ανώτερες θέσεις του δικαστικού συστήματος, καθυστερήσεις σε υποθέσεις διαφθοράς, σημαντικές καθυστερήσεις στη διαχείριση δικαστικών φακέλων….

Με όλα αυτά που συμβαίνουν  και εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους Έλληνες είναι δύσκολο να προβλεφτεί το πόσο ακόμα  θα διαρκέσει η ανοχή απέναντι  στους πολιτικούς, κομματικούς και δικαστικούς θεσμούς που καπηλεύονται  την αξία της δικαιοσύνης. 

One thought on “ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *