Εκτελέστηκε η Νατοϊκή άσκηση  tiger meet 2022 στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η Νατοϊκή άσκηση  tiger meet 2022 που διεξήχθη στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Αράξου.

Στην άσκηση συμμετείχαν 60 μαχητικά  αεροσκάφη και ελικόπτερα από την Γαλλία, την Ισπανία, την Τσεχία και το Βέλγιο, υποστηριζόμενα από ιπτάμενο ραντάρ του νάτο.

Στην άσκηση παραβρέθηκαν: ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ  Κωνσταντίνος φλώρος, Οι πρέσβεις της Αυστρίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας και της Τσεχίας.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, Ο αρχηγός του  γενικού επιτελείου ναυτικού Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας  αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός τακτικής αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο διοικητής αεροπορικής Υποστήριξης Υποπτέραρχος Πέτρος Χατζήρης, καθώς, έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι.

Στα πλαίσια της επικοινωνιακής προβολής της άσκησης, έλληνες και ξένοι αεροπόροι,  μπροστά στα μάτια όλων αυτών των επισήμων και χωρίς καμία σοβαρότητα, έγιναν πρωταγωνιστές σε σκηνές απείρου κάλλους και γελοιότητας, όταν, όλοι μαζί έπεσαν κάτω με την πλάτη στο έδαφος και κουνούσαν τα χεράκια τους και τα ποδαράκια τους  παριστάνοντας τις τίγρεις.

Οι φωστήρες αυτής της ιδέας, δεν παρέλειψαν να ντύσουν με στολή τίγρη από τα καρναβάλια και κάποιους αεροπόρους, που περιφέρονταν στην 116 πτέρυγα μάχης, αλλά στέκονταν και σε στρατιωτική στάση κατά την επιθεώρηση.

Δισεκατομμύρια ευρώ σπαταλούν καθημερινά για πολεμικό εξοπλισμό και ασκήσεις ετοιμότητας οι διοικήσεις των Κρατών, με την πρόφαση του κινδύνου ενός πολέμου, που οι ίδιες οι διοικήσεις προκαλούν και φτάσανε στο αποκορύφωμα της γελοιότητας, να αναγκάζεται το έμψυχο δυναμικό της αεροπορίας μας, που αποτελεί την δυναμική θωράκισης της χώρας, να ξεφτιλίζεται, παίζοντας τα τιγράκια για διαφημιστικούς ανούσιους λόγους, χωρίς καμία ντροπή και ίχνος σοβαρότητας.

Το αξιόμαχο και η ετοιμότητα της πολεμικής μας αεροπορίας, κύλησε  στην απόλυτη απαξίωση,  κάτω από την μουσική υπόκρουση της ταινίας Rocky με τίτλο Eye of the tiger, κάνοντας κάθε Έλληνα που βλέπει αυτές τις εικόνες, να νιώθει ντροπή και ανησυχία για την  ασφάλεια  της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *