Την μείωση του πληθυσμού της χώρας κατά 441.000 την περίοδο 2011-2021 (-4%) καταγράφει νέα έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η οποία επιβεβαιώνει τα υπάρχοντα πορίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η συγκεκριμένη μελέτη προβλέπει μάλιστα την υποχώρηση των Ελλήνων στα 8,1 εκατομμύρια έως το 2100, δηλαδή μια πληθυσμιακή μείωση κατά 2,5 εκατομμύρια άτομα. Οι αριθμοί αυτοί κατατάσσουν την Ελλάδα στην τρίτη χειρότερη θέση στην Ευρωζώνη, μετά τη Λετονία και τη Λιθουανία.
Το έντονο δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας, που υπονομεύει το μέλλον του ελληνικού έθνους, που θέτει σε κίνδυνο την ευημερία του τόπου και των πολιτών φαίνεται να μην απασχολεί καθόλου την ελληνική ηγεσία.
Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει την λύση και φυσικά δεν είναι η δημιουργία έστω του τυπικού πλαισίου που θα ασφαλίζει τους Έλληνες πολίτες όπως η υποστήριξη της οικογένειας, η καταστολή της ανεργίας η ισορροπία της οικονομίας. Η λύση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη , που την έχουν ψελλίσει κατά καιρούς σχεδόν οι περισσότεροι πολιτικοί όλων των κομματικών αποχρώσεων, βρίσκεται στους μετανάστες.
Έτσι στο Συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση» ο Πρωθυπουργός έδειξε ξεκάθαρα για το τι εννοεί όταν λέει πως θα βρεθεί λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η ώριμη και κυρίως η συνειδητή ένταξη αλλοδαπών στην ελληνική κοινωνία θα ανακουφίσει την πληθυσμιακή μας υποχώρηση» «η εμπειρία μας από το πρώτο κύμα των Αλβανών μεταναστών είναι μια εμπειρία θετική για την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Η δεύτερη γενιά των οικογενειών αυτών έχουν πια ως πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Και η εικόνα των μαθητικών μας παρελάσεων θα αποδεικνύει ότι πράγματι αξίζουν να αποκαλούνται Έλληνες όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας».
Στο ίδιο πλαίσιο είπε ακόμα πως η «ένταξη στην ελληνική κοινωνία των νόμιμων μεταναστών» είναι και «μια απάντηση στο μεγάλο πρόβληματο οποίο αντιμετωπίζουμε: την έλλειψη εργατικών χεριών που παρατηρείται τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στον κλάδο των κατασκευών. Και όπως ξέρετε, υπάρχει ήδη, έχουμε ήδη φαινόμενα σοδειών που δεν μαζεύονται, μεγάλα έργα τα οποία κινδυνεύουν σήμερα να καθυστερήσουν, επειδή πολύ απλά λείπουν από τη χώρα εργατικά χέρια».
Οι δηλώσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να εξηγούν και την ξαφνική βιασύνη των υπουργών εσωτερικών της ΕΕ για να θεσπίσουν τους νέους κανονισμούς για την ομαλή μετεγκατάσταση των μεταναστών αλλά και για την αλληλεγγύη όλων των κρατών-μελών προς τις χώρες που δέχονται μεταναστευτικές πιέσεις… Έτσι τώρα τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα για την Ελλάδα που εδώ και δεκαετίες έφερε εκατομμύρια μεταναστών εντος των συνόρων για να αποτελέσουν τους νέους πολίτες του ελληνικού κράτους που θα συμβάλλουν στην λύση του δημογραφικού ζητήματος και θα γεμίσουν τα κενά των εργασιακών θέσεων.