Ποδοσφαιρική απόφαση του δήμου Κηφισιάς βάζει γκολ στον κλασικό αθλητισμό

Δεν είναι αρκετό για τη δημοτική αρχή της Κηφισιάς αυτό που έχει προσφέρει στο παρελθόν αλλά και προσφέρει ο κλασσικός αθλητισμός στην Ελλάδα και το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση του, μειώνει τις λωρίδες του στίβου στο Ζηρίνειο στάδιο του δήμου Κηφισιάς από έξι σε τέσσερεις προκειμένου να επεκτείνει τον χώρο που φιλοξενεί αγώνες ποδοσφαίρου.
Μια τέτοια κίνηση ουσιαστικά, όχι μόνο καταργεί και εμποδίζει την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στο δήμο με τη χρήση του Σταδίου, παραχωρώντας τον χώρο σε αποκλειστική χρήση ποδοσφαίρου, αλλά ακυρώνει και όλες τις εργασίες της ανακατασκευής του ελαστικού τάπητα του στίβου.
Τα σκαπτικά μηχανήματα έπιασαν δουλειά στο Ζηρίνειο Στάδιο και όπως φαίνεται σε φωτογραφίες, έχει ήδη ξηλωθεί η μια λωρίδα.
Σε μια εποχή που τα στάδια και τα προπονητήρια στίβου στην Αττική έχουν σχεδόν εκλείψει λόγω έλλειψης χώρων και αναγκών ανακαίνισης, είναι αδιανόητο για τον κόσμο του κλασσικού αθλητισμού να κινδυνεύει να χαθεί και το Ζηρίνειο Στάδιο, ένα από τα ιστορικότητα στάδια αλλά και στολίδι του Δήμου Κηφισιάς,
Ο ΣΕΓΑΣ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση του με τα όσα συμβαίνουν και να υπάρξει αλλαγή της απόφασης.
Χαρακτηριστικό της επιστολής του ΣΕΓΑΣ είναι το σημείο όπου αναφέρεται ως έγκλημα σε βάρος του στίβου αυτό που συντελείται τις τελευταίες ημέρες στην Κηφισιά, με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να εγκρίνει την καταστροφή των δύο εσωτερικών διαδρόμων στο Ζηρίνειο Στάδιο, ώστε να μεγαλώσει τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαίρου.
Συνεχίζοντας αναφέρει ότι είναι μια απόφαση που αποκλείει αυτόματα τη δυνατότητα στο στάδιο να φιλοξενηθούν αγώνες στίβου, ενώ στερεί στα δύο σωματεία και τους πολίτες του Δήμου να πραγματοποιούν στις καλύτερες δυνατές συνθήκες την προπόνηση τους.
Το γεγονός του περιορισμού των διαδρόμων του στίβου προκειμένου να μεγαλώσει το γήπεδο του ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει αντιδράσεις και από τα δυο σωματεία που φιλοξενούνται στο Ζηρίνειο στάδιο, τον Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς και την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κηφισιάς που διαμαρτυρήθηκαν με επιστολή τους χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.
Στην επιστολή τους τόνισαν ότι η μείωση του ελαστικού τάπητα του σταδίου οδηγεί στον μαρασμό και στην αφάνεια του κλασικού αθλητισμού, σε ένα χώρο όπου αποτελεί πόλο έλξης πλήθους παιδιών και εστία ανάπτυξης των αθλημάτων στίβου αλλά και ένα χώρο όπου έχει αναδείξει αθλητές παγκοσμίου επίπεδου.
Έτσι για όλο αυτό που συμβαίνει στο Ζηρίνειο στάδιο της Κηφισιάς είχαμε την αντίδραση του έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή ως εφήβου το 1998 αλλά και χρυσού ευρωπαίου πρωταθλητή το 2006 στα 400μ Περικλή Ιακωβάκη, όπου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε λέγοντας ότι:
“Έκαναν 3-4 χρόνια να βάλουν ταρτάν στο Ζηρίνειο εκεί στην Κηφισιά και ο Δήμος αποφάσισε να χαλάσει τον στίβο για χατίρι της ομάδας ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχουν λόγια, κρίμα. Καληνύχτα στον Κλασικό Αθλητισμό και καλή μας τύχη.”
Ακόμα σκληρή ήταν και η αντίδραση του ολυμπιονίκη και παγκόσμιου πρωταθλητή στο μήκος ΜΙΛΤΟΥ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ.
Ο χρυσός ολυμπιονίκης μας αφού τις τελευταίες μέρες πήρε δυο πρωτιές στη σειρά αγώνων του Diamond League, στο Παρίσι και στο Όσλο της Νορβηγίας με άλματα 8,27 και 8,10 αντίστοιχα τιμώντας την χώρα μας αλλά και εμπνέοντας χιλιάδες νέους αθλητές επέστρεψε στην Ελλάδα και λίγες ώρες μετά σχολίασε την… ελληνική πραγματικότητα, την οποία συνάντησε στο Ζηρίνειο στάδιο της Κηφισιάς.
Σε ανάρτησή του ο Ολυμπιονίκης του μήκους του Γυμναστικού Συλλόγου Κηφισιάς, έγραψε χαρακτηριστικά:
«Επιστρέφω από αγώνα στην Νορβηγία και βλέπω να καταστρέφεται το γήπεδο του συλλόγου μου, για να μεγαλώσουν το γήπεδο του ποδοσφαίρου. Δεν έχω λόγια. Είναι μεγάλη ντροπή και ασέβεια, για το στίβο. Κρίμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *