Η Ελλάδα καίγεται αλλά η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ χτενίζονται..

Η Ελλάδα καίγεται για άλλη μία χρονιά και η κυβέρνηση αφήνει ανυπεράσπιστο τον τεράστιο φυσικό μας πλούτο.

Φωκίδα – Ιτέα- Δελφοί.
Η φωτιά έκαψε 12.158 στρέμματα του αρχαίου ελαιώνα ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος ενιαίος ελαιώνας της Ελλάδος  με συνολική έκταση 55.000 στρέμματα και 1.200.000 ελαιόδεντρα.
Ο ελαιώνας έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO ενώ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Δελφικού τοπίου για πάνω από 3000 χρόνια.

Για μία ακόμη χρονιά καίγεται η  Ηλεία, με την τελευταία φωτιά να έχει κάψει 8.253 στρέμματα δασικής έκτασης.

Και ο κατάλογος συνεχίζεται με τις φωτιές στο Πόρτο Γερμενό, Παιανία, Εύβοια, Κρανίδι, να καίουν όχι μόνο δασικές εκτάσεις αλλά να απειλούν και τον Τουρισμό εν μέσω τουριστικής περιόδου, με την κυβέρνηση να αδυνατεί να προστατεύσει περιουσίες και φυσικό πλούτο.

Και είμαστε ακόμα στην μέση της αντιπυρικής περιόδου.
Τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές για την πορεία των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας δείχνει αύξηση της καμένης έκτασης κατά 300%, και αύξηση 160% στον αριθμό των πυρκαγιών, συγκριτικά με τον μέσο όρο της οκταετίας 2000-2008.
Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2021 χωρίς να περιλαμβάνει στα στοιχεία την τεράστια πυρκαγιά στην Εύβοια που κατέστρεψε  511.854 στρέμματα και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που ζούσαν από την φύση.

Αναξιοποίητοι μένουν οι κοινοτικοί πόροι που έχουν διατεθεί για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών. Από το ΕΣΠΑ 2014-2020 απορροφήθηκε μόλις το 53% με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού της Δασικής Υπηρεσίας κατά 53% και μείωση κονδυλίων 80%.
Αυτή η κυβέρνηση σύντομα θα ξαναζητήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών ώστε να διαχειριστεί με την ίδια επιτυχία τους φυσικούς πόρους, την μοναδική πολιτιστική κληρονομιά μας ρίχνοντας τις ευθύνες της στον στρατηγό άνεμο και στην θεά Τύχη. Ανάληψη ευθύνης για την καταστροφή που προκάλεσαν οι φωτιές καμία κυβέρνηση και κανένα κόμμα από αυτά που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας δεν έχει ουδέποτε συμβεί.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *