Το νέο φιάσκο της  ΕΛΣΤΑΤ: Ανακοίνωσε τα  προσωρινά Αποτελέσματα Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021

Με καθυστέρηση και υπό την πίεση επερχόμενων εκλογών η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου προσωρινά στοιχεία της απογραφής πληθυσμού του 2021 που έγινε με την μέθοδο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής . Μιας απογραφής που χαρακτηρίστηκε φιάσκο  στο σύνολό της τόσο εκ μέρους των υπάλληλων της απογραφέων, των δημοτικών διοικήσεων όσο και των ιδίων των πολιτών. 

Τα στοιχεία της απογραφής άργησαν 7 μήνες να ανακοινωθούν λόγω τεράστιας υποκαταγραφής πληθυσμού για την όποια η ΕΛΣΤΑΤ αναζητούσε λύσεις… Φαίνεται λοιπόν ότι βρήκε κάποια μαγική λύση της τελευταίας στιγμής για να καλύψει με νούμερα ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που δεν απογράφηκε προκειμένου να μας ανακοινώσει  τελικά ότι είμαστε 10.432.481 ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ήτοι 383.805 λιγότεροι από την προηγούμενη απογραφή του 2011.

Το νούμερο αυτό είναι προσωρινό – που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει στην πορεία και κατανέμεται κατά την ΕΛΣΤΑΤ στις 13 Περιφέρειες της χώρας στο φυλλάδιο που παρουσίασε και στο οποίο δεν μας δίνει καμία άλλη πληροφορία εκτός από το πόσοι από τον μόνιμο πληθυσμό είναι άρρενες και πόσοι θήλες.

 Επιπλέον στην ανακοίνωση τύπου που δόθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ δεν ήταν σε θέση να απαντήσει σε καμία ερώτηση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απογραφής ούτε καν για τον πληθυσμό των μεταναστών που αριθμεί η εν λόγω απογραφή και δήλωσε αόριστα ότι τα στοιχεία της απογραφής θα συγκεκριμενοποιηθούν στους επόμενους μήνες…

Σε τι αλήθεια χρησιμεύει μια ψευδής και λανθασμένη ουσιαστικά απογραφή πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ όταν το ίδιο το κράτος καταγράφει καθημερινά μέσω των μηχανισμών των Δήμων, των Περιφερειών, των Υπουργείων, των Τελωνίων, των πολεοδομιών, των δικαστηρίων  και χιλιάδων άλλων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης και αυτοδιοίκησης  τα πάντα, τις γεννήσεις, τους θανάτους, το πόσοι μπήκαν ή βγήκαν από την χώρα μαζί με χιλιάδες άλλα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία στοιχεία;

Είναι δυνατόν να εξαρτάται ο δεκαετής σχεδιασμός του ελληνικού κράτους από τα αναξιόπιστα αποτελέσματα μια στατιστικής αρχής που μάλιστα δρα και ως ανεξάρτητη και που έχει ήδη το βεβαρυμμένο παρελθόν της ΕΛΣΤΑΤ και του τότε διοικητή της Ανδρέα Γεωργίου που φούσκωσε τα νούμερα των κρατικών ελλειμμάτων για να μπει η χώρα στα μνημόνια?

 Επι Γεωργίου έγινε και η απογραφή πληθυσμού του 2011 με τους απογραφείς να σημειώνουν πάνω στο γόνατο με στυλό και χαρτί οποιαδήποτε (ψευδή ή αληθή)  απάντηση τους έδιναν οι πολίτες που συναντούσαν. Με τα αμφιλεγόμενα νούμερα αυτής της απογραφής πορευτήκαμε επί 11 χρόνια και φτάσαμε στις εκλογές του 2019

Σήμερα  λες και δεν άλλαξε τίποτε από το 2011, δεν πέθανε κανένας δεν γεννήθηκε κανείς, δεν μπήκαν νέοι ψηφοφόροι στους εκλογικούς καταλόγους. Είναι αξιοσημείωτο δε, ότι στις εκλογές του 2019  από τα  9.904.286 νόμιμου γενικού πληθυσμού (άνδρες, γυναίκες, παιδιά, έφηβοι) εμφανίζονται 9.984.934  εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπ. Εσωτερικών, δηλαδή 80.000 περισσότεροι από τον γενικό νόμιμο πληθυσμό ο οποίος συμπεριλαμβάνει μωρά, παιδιά, εφήβους που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου….

Η σκανδαλώδης αυτή φάρσα θα συνεχιστεί και στις επερχόμενες εκλογές που αν γίνουν μέσα στο 2022 θα πρέπει να πορευτούμε με τα νούμερα της απογραφής του 2011 μιας και δεν προλαβαίνει η ΕΛΣΤΑΤ να ανακοινώσει οριστικά αποτελέσματα του 2021 για τον πληθυσμό. Σε περίπτωση που οι εκλογές γίνουν το 2023 θα διεξαχθούν  σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα, δηλαδή με 3,5 %  λιγότερο μόνιμο και νόμιμο πληθυσμό όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή του 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *