63η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα :Η Ελληνική εθνική αποστολή απέσπασε 5 μετάλλια

ΤΟ βράδυ 14ης Ιουλίου  ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 63ης Διεθνούς Μαθηματικής Ολυμπιάδας που διεξάγεται από τις 6 Ιουλίου στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η Ελληνική εθνική αποστολή, αποτελούμενη από έξι μαθητές πρώτης και δευτέρας  Λυκείου -απέσπασε 5 μετάλλια, 2 αργυρά και 3 χάλκινα, και μια Εύφημο Μνεία, συγκεντρώνοντας συνολικά 163 βαθμούς, και καταλαμβάνοντας την 26η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, μεταξύ 104 χωρών, και την 6η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών για την Ελλάδα στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε το 1959 και στον οποίο η χώρα μας συμμετέχει από το 1975, και την δεύτερη καλύτερη επίδοση (75,73%: 26/104), μετά το 2017.

Η Ελλάδα κατατάχθηκε ψηλότερα από χώρες που διακρίνονται για των υψηλών προδιαγραφών εκπαιδευτικών τους συστημάτων όπως, μεταξύ άλλων οι, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Σουηδία, και Φινλανδία αποδεικνύοντας  το τεράστιο δυναμικό και την μεγάλη ικανότητα των Ελλήνων Μαθητών.

Η απονομή των μεταλλίων έλαβε  χώρα την Παρασκευή 15 Ιουλίου, στην αίθουσα απονομής του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, στο Δημαρχείο του Όσλο, με τους Πρόδρομο Φωτιάδη και  Παναγιώτη Λιάμπα να λαμβάνουν Αργυρό μετάλλιο , τους Ορέστη Λιγνό,  Εμμανουήλ Πετράκη και Γεώργιο Τζαχρήστα να τιμούνται με Χάλκινο μετάλλιο  και στον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη να απονέμεται Εύφημος Μνεία

Να σημειωθεί  ότι Αρχηγός της Εθνικής Αποστολής ήταν  ο Αργύρης Φελλούρης, ομότιμος Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και Υπαρχηγός ο Σιλουανός Μπραζιτίκος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *