ΕΝΦΙΑ:Ο ΦΟΡΟΣ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ

Μέσα σε όλα έφτασε και η ώρα να πληρωθεί έως τέλος Μαΐου η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2022… και μάλιστα με επιβαρύνσεις αγνώστου ύψους για όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά, ή που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού.

Το γνωστό χαράτσι- όπως ορθά κατονομάστηκε τους Έλληνες πολίτες λόγω της ληστρικής φύσης του  -παρουσιάστηκε στην Ελλάδα των μνημονίων το 2011 ως έκτακτος φόρος για την στήριξη της εθνικής οικονομίας   όπως δήλωνε  τότε  ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου Ελευθέριος Βενιζέλος  από το βήμα της ΔΕΘ.

Η κατάργηση του ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας αποτέλεσε προεκλογική σημαία των κομμάτων σε όλες τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Με την ανάληψη όμως της  διακυβέρνησης η προεκλογική δέσμευση έγινε αέρας

Η  συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ -Νέας Δημοκρατίας με Υπουργό Οικονομικών τον Γιάννη Στουρνάρα πέτυχε την τεράστια νίκη έναντι της ΤΡΟΙΚΑ μετατρέποντας  το χαράτσι σε ΕΝΦΙΑ

Επίσης  το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του διαβεβαίωναν για την κατάργηση του παράλογου  ΕΝΦΙΑ. Ερχόμενοι όμως στην ηγεσία και μετά  από «περήφανες διαπραγματεύσεις» ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εξοντώσει τον επαχθή φόρο.

Παρόλο αυτά, ο ΕΝΦΙΑ μπήκε ξανά στο προσκήνιο εν όψει των εθνικών εκλογών του 2019 με την Ν.Δ. να υπόσχεται  τη μείωση του κατά 30%. Μια μείωση που αντισταθμίστηκε τελικά με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Έντεκα χρόνια αν και όλες οι κυβερνήσεις παλεύουν να καταργήσουν τον  έκτακτο  φόρο, που άλλαζε συνεχώς όνομα ή μορφή, αυτός  συνεχίζει να είναι παρών για να  αποδεικνύει ότι η γενική κλοπή του πληθυσμού θα  συνεχίσει να υπάρχει  όσο οι κυβερνήσεις και η βουλή της Ελλάδας παραμένουν άβουλες  μαριονέτες στα χέρια των δανειστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *