ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΡΙΧΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποτιμώντας την νοημοσύνη των  Ελλήνων στο διάγγελμα του, την Πέμπτη 5 Μαΐου, φόρεσε για άλλη μια φορά το προσωπείο της ευαισθησίας και της δήθεν κατανόησης των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες  σχετικά με τους υπέρογκους λογαριασμούς Της ηλεκτρικής ενέργειας.

 Αν και  αποτελεί έκπληξη για τους Έλληνες πολίτες το ξαφνικό κύμα ακρίβειας του ενεργειακού  κόστους,  όμως αυτό είναι το αποτέλεσμα  του δόλιου στρατηγικού σχεδιασμού όλων των κυβερνήσεων  από το 1999.

Η αρχή έγινε πριν 23 χρόνια όταν το ΠΑΣΟΚ νομοθέτησε την απόσχιση της ΔΕΗ από το δημόσιο και έκτοτε άρχισαν να  δημιουργούνται όλες εκείνες οι Ανεξάρτητες Αρχές  όπως η ΡΑΕ , η ΔΕΗ Α.Ε., ΑΔΜΥΕ, ΔΕΔΥΕ που έδωσαν τον χώρο σε κερδοσκοπικές, φιλοκυβερνητικές εταιρείες  να καπηλευτούν ένα κοινωνικό αγαθό.

Στη συνέχεια οι  νόμοι του  ΠΑΣΟΚ ,του  ΣΥΡΙΖΑ , της ΝΔ και όλων των κομμάτων που συνθέτουν το κοινοβούλιο  οδήγησαν στην εμφάνιση της ρήτρας αναπροσαρμογής των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας  και το ηλεκτρικό ρεύμα έγινε προϊόν πολυτελείας.

 Αποτελεί τουλάχιστον κοροϊδία  και αποποίηση ευθυνών  όταν ο πρωθυπουργός, δίνοντας ένα τυπικό «φιλοδώρημα» στους Έλληνες πολίτες,  μιλάει για μέτρα ανακούφισης την ώρα που οι παράγοντες και οι αιτίες που ευθύνονται για την ενεργειακή φτώχεια,  «ζουν και βασιλεύουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *